Terminalglasögon

Vad är det som gäller egentligen beträffande terminalglasögon, undrar många?

Har du ett arbete där du har specialavstånd (oftast din dator) och sitter där mer än 1 timme per dag skall din arbetsgivare ge dig möjligheten att göra en synundersökning. Finns det ett behov av terminalglasögon skall din arbetsgivare även tillhandahålla dem.

Det går att läsa mer om föreskriften hos Arbetsmiljöverket (AFS 1998:5). Lidingö Optikern har optiker som är utbildade gällande synergonomi och kan reglerna kring detta.

Har ditt företag avtal med oss eller vill skaffa ett avtal med oss är ni välkomna att höra av er. Vi har färdiga mallar med priser för företagen, lite beroende på storlek. Det är värdefullt att skriva avtal med oss vare sig ni har ett litet eller stort företag.

Tänk på att medarbetare som har behov av terminalglasögon och saknar det får ofta besvär med både ögon, nacke och axlar, vilket kan generera sjukskrivningar i onödan. Det är en win-win för både företaget och den anställda att ha en bra synkorrektion. Vi kan även vara behjälpliga med hur ni skall placera era skärmar med tanke på belysning och fönster mm.